The LM Project: Crossing the Cable-Stay Bridge

by

On Halloween of 2008, Steven Holl Architects unanimously won the international design competition titled The LM Project for their design connecting two civic and business buildings with a public walkway 65 feet above the harbor in Copenhagen, Denmark. This monumental design is reported to be profitable, elegant, civic-minded, and ecological, all wrapped into two piers connected by an angular bridge. It looks like Holl’s obsession with porosity is moving toward a delicate handshake. Meanwhile, Copenhagen will gain what was sought: an iconic landmark and new urban spaces on the tips of the Langelinie and Marmormolen Piers.

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: